Marängäpplen

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 4 st äpplen
  • 2 dl Socker
  • 4 dl Vatten
  • 2 st äggvitor
  • 4 msk Socker
  • 1/2 dl Mandelspån

Beskrivning:
En härlig efterrätt med äpplen under ett marängtäcke. Serveras med vaniljglass eller grädde.

Tillagning:
Skala äpplena och ta ur kärnhusen med en äppelpipa. Alternativt kan man skära äpplena i halvor eller klyftor. Koka äpplena mjuka i sockret och vattnet. Låt dem sedan kallna.
Lägg de väl avrunna äpplena på ett djupt, lätt smörat, ugnssäkert fat.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Täck äpplena med marängsmet. Stick ner flagad mandel lite här och där.
Grädda äpplena högt upp i ugnen i 200 graders ugnsvärme tills marängen blivit ljust gul och torr på ytan.
Servera lätt avsvalnad med glass eller grädde.

Inskickat av: Ellen, Torsby

Efterrätt

äpplen Socker Vatten äggvitor Socker Mandelspån


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept