Marinerat kött på roterande spett
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 2,5 timme (inklusive maringering
Ingredienser:
- 4 Stora skivor kött
- 1 st Spansk peppar
- 1/2 dl Olja
- 2 msk Flytande honung
- 1 msk Vinäger
Beskrivning:
Kött som skall grillas bör vara av högsta kvalitet. Låt köttet ligga i marinaden minst ett par timmar eller över natten.
Tillagning:
Skölj, kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Blanda med olja, honung och vinäger. Lägg i köttskivorna och låt vila i minst ett par timmar.
Att grilla stora skivor kött kräver en viss teknik. Välj så jämntjocka bitar som möjligt. Använd måttlig värme så att köttet hinner bli genomgrillat utan att det bränner. Rotera de marinerade köttskivorna över grillen. Mot slutet av grillningen kan man minska avståndet för att få bättre färg på köttet. Är värmen för stark från början så täck köttet med aluminiumfolie.
Lägg lite skålformad aluminiumfolie under köttet under grillningen så att fett och köttsaft inte droppar ner direkt på elden.
Servera med ugnsstekta potatisar i klyftor och en grönsallad.
Inskickat av: Kjell, Falkenberg
Stora skivor kött Spansk peppar Olja Flytande honung Vinäger
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept