Punschbollar

Antal portioner: 30

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 100 gram Smör
  • 2 dl Florsocker
  • 5 dl Ströbröd
  • 4 msk Kakao
  • 2 Stora ägg
  • smaksättning Portvin
  • 1 dl finhackad Sötmandel
  • 1/2 dl Strössel

Beskrivning:
Mycket goda och lättgjorda Punschbollar att bjuda på.

Tillagning:
Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Tillsätt ströbröd, mandel, kakao och ägg. Smaksätt med portvin.
Forma degen till små bollar. Rulla dem i chokladströssel. Förvara bollarna kallt.

Inskickat av: Lina, Grängesberg

Kakor

Smör Florsocker Ströbröd Kakao Stora ägg Portvin Sötmandel Strössel


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept