Punschbollar
Antal portioner: 30
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
- 100 gram Smör
- 2 dl Florsocker
- 5 dl Ströbröd
- 4 msk Kakao
- 2 Stora ägg
- smaksättning Portvin
- 1 dl finhackad Sötmandel
- 1/2 dl Strössel
Beskrivning:
Mycket goda och lättgjorda Punschbollar att bjuda på.
Tillagning:
Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Tillsätt ströbröd, mandel, kakao och ägg. Smaksätt med portvin.
Forma degen till små bollar. Rulla dem i chokladströssel. Förvara bollarna kallt.
Inskickat av: Lina, Grängesberg
Smör Florsocker Ströbröd Kakao Stora ägg Portvin Sötmandel Strössel
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept