Fruktsallad

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 2 st Apelsiner
  • 2 st Bananer
  • 100 gram Vindruvor
  • 2 st äpplen
  • 1 dl Dadlar (strimlade)
  • 1 dl Apelsinjuice
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Ingefära (färskriven)

Beskrivning:
Den allra enklaste efterrätten är färsk frukt serverad naturell eller som sallad.

Tillagning:
Skala apelsinerna och bananerna. Halvera och kärna ur druvorna.
Skär frukterna i tärningar, mindre bitar, klyftor eller skivor. Skölj äpplena. Skär dem sist så att de inte mörknar. Skala bara om skalet är segt eller hårt.
Blanda alla ingredienser i en skål. Häll över lagen, blanda om väl och låt salladen stå kallt en stund innan den serveras.
Servera salladen naturell eller med vispad grädde eller mjukrörd glass.

Inskickat av: Ann-Louise, Falun

Efterrätt

Apelsiner Bananer Vindruvor äpplen Dadlar (strimlade) Apelsinjuice Socker Ingefära (färskriven)


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept