Smulpaj
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 35 minuter
Ingredienser:
- 2 dl Vetemjöl
- 3 msk Socker
- 1/2 dl Nötkärnor (hackade)
- 75 gram Margarin eller smör
- 500 gram Frukt eller bär
- 1/2 dl Socker
- 1 msk Potatismjöl
Beskrivning:
Smulpaj är ett väldigt enkelt sätt att baka en paj på, och väl så gott.
Tillagning:
Blanda samman mjölet, sockret och nötterna i en skål. Arbeta i matfettet med en gaffel eller med matberedarens kniv.
Skala och kärna ur frukterna. Skär dem i tunna skivor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Om man använder äpplen kan man med fördel dofta över lite kanel över äpplena. Eller blanda färska eller otinade djupfrysta bär med lite socker och potatismjöl. Lägg dem i formen. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 225 graders ugnsvärme i cirka 25 minuter.
Servera pajen ljummen med glass, grädde eller vaniljsås.
Inskickat av: Leif, Kiruna
Vetemjöl Socker Nötkärnor (hackade) Margarin eller smör Frukt eller bär Socker Potatismjöl
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept