Chokladmousse

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 150 gram Mörk choklad
  • 1 st Ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 msk Rom
  • 2 st äggvitor
  • 3 dl Vispgrädde

Beskrivning:
Moussen bör helst göras dagen innan den ska serveras. Vill man variera den kan man smälta ner några mintkakor tillsammans med chokladen.

Tillagning:
Skär sönder chokladen i små bitar. Lägg dem i en liten skål eller djup tallrik. Ställ denna över en kastrull med sjudande vatten. Låt den stå tills chokladen smält. Se till att vattenångan inte kommer i chokladen, den kan då bli grynig. Tillsätt ägget och äggulorna, en i taget, samt rom.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggvitorna. Tillsätt därefter grädden. Fördela i små efterrättsglas, krämkoppar eller i en glasskål. Kyl moussen.
Servera moussen med rån och vispad grädde.

Inskickat av: Lisen, Lund

Efterrätt

Mörk choklad Ägg äggulor Rom äggvitor Vispgrädde


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept