Pepparkakor

Antal portioner: 150

Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • 2 dl Strösocker
  • 2 tsk Kanel
  • 1,5 dl Sirap
  • 1 tsk Ingefära
  • 1 tsk Kryddnejlikor
  • 150 gr Smör
  • 1 st Ägg
  • 1,3 l Vetemjöl
  • 1 msk Bakpulver

Beskrivning:
Kryddiga pepparkakor!

Tillagning:
Ta fram en stor kastrull och blanda ner: socker,sirap,kanel, mald ingefära och malda nejlikor, koka upp blandningen. Låt kallna och rör ner smör och ägg. Sikta samman mjölet och bakpulvret. Rör ner största delen av mjölblandningen i kastrullen. Lägg upp degen på bakbordet och arbeta den smidig med resten av mjölet. Kavla degen tunt på mjölat bakbord. Tag ut kakor med mått. Lägg på smord plåt och grädda i ugn i 225 grader i ca. 6 min. Låt kallna på plåten.

Inskickat av: Lisa, Gävle

Kakor

Strösocker Kanel Sirap Ingefära Kryddnejlikor Smör Ägg Vetemjöl Bakpulver


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept