Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Antal portioner: 0
Tillagningstid: ca 2 tim
Ingredienser:
- 4 Kycklingfileér
- 2dl Parmesan/vitlöks creme fraiche
- ca 300-400 g Ricotta
- ca 3 dl Matlagningsvin (vitt)
- 5 st Soltorkade tomater
- en rejäl näve Babyspenat
- ca 20 st Basilikablad
- efter smak o tycke Kycklingfond
- nypa Salt
- några drag på kvarnen Svart peppar
- en lite påse Gratäng ost
- 2,5 dl Matlagningsgrädde
- 1-2 dl Färskriven parmesan
- några stänk Vit tryffelolja
- 1 pkt Jättepastasnäckor (går bra med canneloni också)
- några matskedar Olivolja (till stekning)
- 1-2 msk Smör (till stekning)
Beskrivning:
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken.
Tillagning:
sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att tärna kycklingen i munsstora bitar.
Sätt på en kastrull med pastavatten och koka pastan enligt anvisning. När pastan är klar häll över den i ett durkslag, skölj med kallt vatten-häll tillbaka i kastrull-sätt på lock o låt vila.
Stek kycklingen i olivolja och smör, salta o peppra den efter smak.
Lägg all kyckling i en stor gryta. Häll i alla övriga ingredienser i grytan (dock inte pastan). Låt allt puttra, smaka av då och då, krydda efter smak-gäller även fonden.
När kycklingen är färdig (testa at skära igenom den tjockaste munsbiten på en tallrik), se om såsen har "rätt konsisten". Såsen ska vara krämig, absolut inte vattnig.
Om den är vattnig-tillsätt Maizena redning-men ta det försiktigt så du inte får en degklump till sås i stället.
När allt är klart häll över pastan i en stor gratängform. Häll i all kycklingsås och avsluta med riven ost.
Sätt in gratängen längst ner i ugnen och låt den puttra i ca 45 min.
Klart!
Något gott till!
cocktailtomater
färsk basilika
olivolja
kräm balsamico
finmalen svartpeppar (efter smak)
flingsalt (efter smak)
(mixa ingredienserna till en enkel sallad-smakar gudomligt gott till gratängen).
Inskickat av: Sara i Kungälv, Kungälv
Kycklingfileér Parmesan/vitlöks creme fraiche Ricotta Matlagningsvin (vitt) Soltorkade tomater Babyspenat Basilikablad Kycklingfond Salt Svart peppar Gratäng ost Matlagningsgrädde Färskriven parmesan Vit tryffelolja Jättepastasnäckor (går bra med canneloni också) Olivolja (till stekning) Smör (till stekning)
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept