Fläskkorv
Antal portioner: 6
Tillagningstid: 1 1/2 timme
Ingredienser:
- 1 kg Fläskkött
- 1 kg Späck
- 50 gram Potatismjöl
- 1,3 liter Kokt kall mjölk
- 1 tesked Vitpeppar
- 2 matskedar Salt
- 5 meter Krokfjälster
Beskrivning:
För den som älskar att laga svensk husmanskost kommer här ett bra recept på fläskkorv.
Tillagning:
Mal köttet väl. Mal späcket bara en gång. Blanda alla ingredienser tillsammans och arbeta färsen ordentligt med potatismjöl och kryddor. Späd blandningen försiktigt med mjölken. Arbeta smeten cirka en timme.
Fyll krokfjälster med smeten i lämplig längd och knyt åt. Koka korven enligt rekommendationerna för fläskkorv.
Servera med potatis.
Inskickat av: Anna, Husum
Fläskkött Späck Potatismjöl Kokt kall mjölk Vitpeppar Salt Krokfjälster
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept