Kinesisk stuvning

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • 6 hg Bogfläsk
  • 2 tsk Curry
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 3 msk Vetemjöl
  • 2 Gula lökar
  • 5 dl Buljong
  • 1/2 dl Grädde
  • 2 krm Vitpeppar

Beskrivning:
Till denna currydoftande stuvning är det gott med stekta bananer, kinesisk soja och syltad ingefära tillsammans med kokt ris.

Tillagning:
Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Blanda mjöl, curry och salt i en bunke. Tillsätt köttet och blanda om så allt blir panerat.
Bryn det panerade köttet i margarin och späd sedan med het buljong. Bryn löken och tillsätt den. Låt det hela puttra under lock omkring 20 min.
Tillsätt grädden mot slutet och avsmaka med salt och peppar.

Inskickat av: Elin, Göteborg

Varmrätt

Bogfläsk Curry Salt Vetemjöl Gula lökar Buljong Grädde Vitpeppar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept