Kalvfilé Oscar

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 40 min

Ingredienser:

  • 4 skivor Kalvfilé
  • 1 msk Smör
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Vitpeppar
  • 4 Sparrisknoppar
  • 4 Hummerstjärtar
  • 4 msk Bearnaisesås

Beskrivning:
Vid riktigt festliga tillfällen passar det att bjuda på stekt kalvfilé garnerad med skivad hummer och sparris. Det är en läcker, klassisk rätt som fått sitt namn efter kung Oskar II.

Tillagning:
Putsa och bulta ut kalvköttet med handen, så att det får en jämn och fin yta.
Bryn matfettet i en stekpanna, lägg i köttet och stek det ca 2 min på varje sida tills det fått fin färg. Köttet bör vara lite rosa inuti.
Krydda köttet med salt och peppar. Värm sparrisen i sitt spad i en kastrull. Gör iordning bearnaisesåsen. Lägg upp köttet på varma tallrikar.
Lägg avrunnen sparris och en hummerstjärt på varje köttbit. Klicka en sked varm bearnaisesås överst.

Inskickat av: Edwin, Göteborg

Varmrätt

Kalvfilé Smör Salt Vitpeppar Sparrisknoppar Hummerstjärtar Bearnaisesås


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept