Hett räkris
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
- 2 dl Långkornigt matris
- 4 dl Vatten
- 1 tsk Salt
- 800 gram Ishavsräkor
- 1 burk Musslor i vatten
- 1 krm Curry
- 1 knippa Dill
- 75 gram Smör eller margarin
Beskrivning:
En härlig risrätt med musslor och räkor som är mycket lättlagad. Passar lika bra till vardags som till fest.
Tillagning:
Blanda ris, vatten och salt i en kastrull. Koka riset under tättslutande lock enligt anvisning på förpackningen.
Tina och rensa räkorna. Låt musslorna rinna av. Lägg skaldjuren i en djup serveringsskål. Strö över curry och hackad dill. Klicka matfett över. Häll det nykokta riset ovanpå. Blanda om alltsammans med hjälp av två gafflar.
Servera citron och bröd till.
Inskickat av: Eva-Stina, Lund
Långkornigt matris Vatten Salt Ishavsräkor Musslor i vatten Curry Dill Smör eller margarin
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept