Pumpasoppa med ingefära och citron

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 200 g Muscatpumpa
  • 5 dl Hönsbuljong
  • 1 dl Vitt vin
  • 1 dl Creme fraich
  • 1/2 Citron
  • 1 bit skalad och riven Ingefära
  • 50 g Panchetta
  • rostade Pumpafrön
  • en gnutta Salt
  • en gnutta Svartpeppar

Beskrivning:
En len och krämig soppa som serveras med knaperstekt panchetta.

Tillagning:
1. Skala och skär pumpan i centimeterstora bitar. Mät upp buljong och vill vin i en gryta och lägg ner pumpan. Koka upp och sjud till den blivit mjuk.

2. Tillsätt ingefära, citron och creme fraich och mixa sedan soppan slät. Salta och peppra.

3. Tärna panchettan och stek den krispig. Servera med lite panchetta i soppan.

Inskickat av: Per, Stockholm

Förrätt Soppa

Muscatpumpa Hönsbuljong Vitt vin Creme fraich Citron Ingefära Panchetta Pumpafrön Salt Svartpeppar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept