Napoleonbakelser
Antal portioner: 12
Tillagningstid: 45 min
Ingredienser:
- 3 plattor Djupfryst smördeg
- 2 påsar Vaniljkräm
- 1 dl Vispgrädde
- 1 1/2 dl äppelmos
- 1 dl Florsocker
- 1 tsk Röd saft
Beskrivning:
Djupfryst smördeg förvandlas lätt till lockande hembakta Napoleonbakelser.
Tillagning:
Tina degen och kavla ut plattorna så att de blir ungefär fem centimeter längre. Dela varje längd i fyra bitar och lägg dem på en vattensköljd plåt. Nagga lätt med en gaffel. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter och låt dem svalna.
Dela bitarna mitt itu till botten och lock och bred äppelmos på bottnarna. Blanda den avsvalnade vaniljkrämen med vispad grädde och klicka ut krämen ovanpå. Täck med locken. Gör en glasyr genom att röra ut florsocker med röd saft och därefter teskedsvis med vatten tills konsistensen är lagom. Bred ut glasyren på bottnarna. Servera genast.
Inskickat av: Johanna, Uddevalla
Djupfryst smördeg Vaniljkräm Vispgrädde äppelmos Florsocker Röd saft
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept