Frusen cappuccino- och konjaksbakelse

Antal portioner: 12

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 1 dl Sötmandel
  • 1/2 dl Valnötter
  • 3/4 dl Socker
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl Socker
  • 1 msk Snabbkaffepulver
  • 1 msk Konjak
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 msk Kakaopulver

Beskrivning:
Bra att ha klar i frysen. Så kan man lätt skära till en bakelse när något skall firas.

Tillagning:
Hacka mandel och valnötter i matberedare tills det blir riktigt finfördelat. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa vidare några minuter. Vänd försiktigt ner mandeln. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda bottnen i 200 graders ugnsvärme, cirka 15 minuter. Låt bottnen svalna.
Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör ner kaffepulvret löst i 2 msk hett vatten och konjaken. Vispa grädden till styvt skum och vänd ner i smeten. Bred ut fyllningen i formen och garnera med kakaopulver. Ställ i frysen i minst 6 timmar. Skär i bitar som inte behöver se ut som tårtbitar.

Inskickat av: Lisa, Strömstad

Kakor

Sötmandel Valnötter Socker äggvitor äggulor Socker Snabbkaffepulver Konjak Vispgrädde Kakaopulver


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept