Korvrisotto

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser:

  • 1 Gul lök
  • 2 msk Margarin eller smör
  • 1/2 tsk Paprikapulver
  • 2 dl Mat-ris
  • 5 dl Buljong
  • 3 dm Falukorv
  • 1 burk Gröna ärtor
  • 1 msk Persilja

Beskrivning:
En mycket god och lättlagad korvrätt.

Tillagning:
Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet tillsammans med paprikapulvret och riset tills löken är mjuk. Späd med buljongen. Salta om så behövs. Koka på svag värme enligt tidsangivelsen på risförpackningen. Tillsätt ärtorna när ca 5 minuter återstår.
Skär korven i tärningar och fräs dem hastigt i matfettet. Blanda ner korven och persiljan i riset.
Servera med stekt ägg och sallad.

Inskickat av: Frida, Varuträsk

Varmrätt

Gul lök Margarin eller smör Paprikapulver Mat-ris Buljong Falukorv Gröna ärtor Persilja


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept