Langos

Antal portioner: 15

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser:

  • 1/2 paket Jäst
  • 4 dl Vatten
  • 1 msk Salt
  • 2 Kokta mosade potatisar
  • 7-8 dl Vetemjöl
  • 1/2 liter Olja att fritera i

Beskrivning:
Langos är en ungersk rätt som ofta serveras med vitlöksolja. I Sverige serveras det med gräddfil och stenbitsrom eller kryddig korv.

Tillagning:
Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader, rör ut jästen i vattnet. Tillsätt saltet, de mosade potatisarna och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en fast deg. Täck över degen och låt den jäsa i en timme.
Kavla ut degen till en platta som är cirka 1/2 centimeter tjock, forma till platta rundlar, 15 stycken.
Hetta upp oljan till 180 grader. Använd termometer för att få rätt värme. Lägg i några degbitar i taget och fritera dem vackert guldbruna på båda sidor.
Låt dem rinna av på papper.

Inskickat av: Anette, Borås

Bröd

Jäst Vatten Salt Kokta mosade potatisar Vetemjöl Olja att fritera i


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept