Pitabröd
Antal portioner: 10
Tillagningstid: 1 1/2 timme
Ingredienser:
- 25 gram Jäst
- 3 dl Vatten
- 1 tsk Salt
- 2 dl Rågsikt
- 5 dl Vetemjöl special
Beskrivning:
Dessa bröd jäser upp och blir mycket luftiga. Det gör att de är möjliga att öppna och fylla med olika grönsaker och tunt skivat kött eller korv.
Tillagning:
Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingervärme. Lös jästen i vattnet. Tillsätt saltet, rågsikten och vetemjölet. Arbeta degen riktigt blank och smidig.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar.
Forma till släta bullar och låt dem jäsa under bakduk i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 275 graders ugnsvärme. Kavla de jästa bullarna till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.
Låt dem jäsa ytterligare cirka 30 minuter. Vänd dem sedan och lägg dem på väl smorda plåtar. Grädda bröden i mitten av ugnen i 6-8 minuter.
Pitabröden jäser upp som ballonger i ugnen. Låt dem sedan kallna under bakduk på galler.
Inskickat av: Kurt, Karlshamn
Jäst Vatten Salt Rågsikt Vetemjöl special
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept