Pråmdragarbiff
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 timme
Ingredienser:
- 2 Svinnjurar
- 200 gram Svinlever
- 2 Rödlökar
- 2 Gula lökar
- 800 gram Potatis
- 4 msk Smör
- 1/2 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 8 Kryddpepparkorn
- 1 smulat Lagerblad
- 1 tsk smulad Timjan eller mejram
- 1 flaska Lageröl
- 1 msk Persilja
Beskrivning:
Det är inte ofta man äter den nyttiga levern och inte heller vanligt med njure i matsedeln, men prova denna gryta; den är mycket god och förhållandevis billig.
Tillagning:
Koka upp njurarna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och skär dem och levern i grova strimlor. Bryn dessa lätt i matfett. Ta upp köttet. Bryn den skalade och skivade löken lätt.
Smält lite margarin i pannan och vänd ner den skalade potatisen skuren i ganska tunna skivor. Vänd den några gånger och låt den mjukna något under lock.
Varva potatis, njure, lever och lök i en bordsgryta och krydda mellan varven. Häll över ölet. Lägg lock på grytan eller täck med aluminiumfolie och sjud på svag värme eller i 200 graders ugnsvärme.
Potatisen skall mosa sig lätt. Strö persilja över och servera med grönsallad.
Inskickat av: Gertrud, Älmhult
Svinnjurar Svinlever Rödlökar Gula lökar Potatis Smör Salt Svartpeppar Kryddpepparkorn Lagerblad Timjan eller mejram Lageröl Persilja
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept