Jäst
Sydfranskt bröd med oliver och rosmarin
Den franska lantfrallan smaksätts med finhackad rosmarin och bitar av svarta oliver. Låt gärna en skvätt olivolja följa med ner i degen, det ger brödet den rätta smaken. Läs recept
Semlor
Det här receptet innehåller lite hjorthornssalt, som gör semlorna extra fluffiga. Följ jästiderna noga, annars kan bullarna få en annorlunda smak. De går utmärkt att frysa. Sedan fyller man dem när det är dags. Läs recept
Fransk baguette
Baguette är en riktig klassiker. Det sägs att baguetten kom till i Frankrike under Napoleons tid, att det är folkets bröd. Läs recept
Langos
Langos är en ungersk rätt som ofta serveras med vitlöksolja. I Sverige serveras det med gräddfil och stenbitsrom eller kryddig korv. Läs recept
Pitabröd
Dessa bröd jäser upp och blir mycket luftiga. Det gör att de är möjliga att öppna och fylla med olika grönsaker och tunt skivat kött eller korv. Läs recept
Nyttiga tekakor
Baka bröd ger så mycket - den härliga känslan att knåda och den ljuvliga doften. Varför inte prova en kväll. Läs recept
Lisas limpa
Detta är ett härligt, saftigt matbröd som är lättbakat. Det är sällan man misslyckas med baket. Läs recept
Bondbröd
Ett bra recept på goda, knubbiga och hållbara limpor, som får knaprig yta. Läs recept
Pariserbullar
Dessa bullar är något knixiga att göra, men oj så goda! Läs recept
Wiener Savarin
Wiener Savarin är en underbar efterrätt från Österrike. Läs recept