Mjölk

Toscarutor

Detta är en god toscakaka som också kan serveras som efterrätt. Läs recept

Crepes med ädelost

Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas. Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt. Läs recept

Semlor

Det här receptet innehåller lite hjorthornssalt, som gör semlorna extra fluffiga. Följ jästiderna noga, annars kan bullarna få en annorlunda smak. De går utmärkt att frysa. Sedan fyller man dem när det är dags. Läs recept

Ostkaka

Vad kan vara godare än hemlagad varm ostkaka, sylt och en klick grädde till efterrätt? Läs recept

Bruna kakan

Kakan skall vara lite krämig i mitten och serveras med grädde. Läs recept

Kalastårta med blåbär

En härlig kalastårta med smak av blåbär och banan. Kan med fördel serveras som efterrättstårta. Läs recept

Skurna mandelskorpor

Detta är min mormors härliga recept på "riktiga" mandelskorpor. Det är ett mycket enkelt recept och skorporna blir sällan misslyckade. Läs recept

Musselsoppa

Soppa borde man äta mer av; soppan mättar och är näringsrik. Det är också mycket lättlagad mat. Läs recept

Potatisgratäng med ost

Gratänger med potatis är billig och mättande mat. Purjolök som garnering och smaktillsats sätter lite piff på gratängen. Läs recept

Nyttiga tekakor

Baka bröd ger så mycket - den härliga känslan att knåda och den ljuvliga doften. Varför inte prova en kväll. Läs recept

 1 2 3 >