Mjölk
Toscarutor
Detta är en god toscakaka som också kan serveras som efterrätt. Läs recept
Crepes med ädelost
Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas. Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt. Läs recept
Semlor
Det här receptet innehåller lite hjorthornssalt, som gör semlorna extra fluffiga. Följ jästiderna noga, annars kan bullarna få en annorlunda smak. De går utmärkt att frysa. Sedan fyller man dem när det är dags. Läs recept
Ostkaka
Vad kan vara godare än hemlagad varm ostkaka, sylt och en klick grädde till efterrätt? Läs recept
Bruna kakan
Kakan skall vara lite krämig i mitten och serveras med grädde. Läs recept
Kalastårta med blåbär
En härlig kalastårta med smak av blåbär och banan. Kan med fördel serveras som efterrättstårta. Läs recept
Skurna mandelskorpor
Detta är min mormors härliga recept på "riktiga" mandelskorpor. Det är ett mycket enkelt recept och skorporna blir sällan misslyckade. Läs recept
Musselsoppa
Soppa borde man äta mer av; soppan mättar och är näringsrik. Det är också mycket lättlagad mat. Läs recept
Potatisgratäng med ost
Gratänger med potatis är billig och mättande mat. Purjolök som garnering och smaktillsats sätter lite piff på gratängen. Läs recept
Nyttiga tekakor
Baka bröd ger så mycket - den härliga känslan att knåda och den ljuvliga doften. Varför inte prova en kväll. Läs recept