Pesto

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 1 1/2 msk Pinjenötter
  • 1 stor Vitlöksklyfta
  • 1 msk Olivolja
  • 50 gram Basilika (färsk)
  • 25 gram Parmesanost (riven)
  • lite Flingsalt
  • lite Nymald svartpeppar

Beskrivning:
Peston är hållbar i kylskåp i flera dagar och är mycket god till till exempel fisk eller kyckling.

Tillagning:
Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelvärme tills de har fått lite färg. Lägg dem i en matberedare tillsammans med hackad vitlök, olja och lite salt. Finfördela. Tillsätt några droppar vatten om blandningen är för torr.
Lägg i basilikan och osten och mixa till en krämig sås. Häll under tiden i 2 mska vatten. Smaksätt med salt och peppar.

Inskickat av: Karl-Evert, Skara

Sallad

Pinjenötter Vitlöksklyfta Olivolja Basilika (färsk) Parmesanost (riven) Flingsalt Nymald svartpeppar


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept