Våfflor till våffeldagen

Antal portioner: 8

Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 3,5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 dl Mjölk
  • 2, 5 dl Vatten
  • 100 gram Smält smör

Beskrivning:
Frasiga våfflor till våffeldagen den 25 mars. Våffeldagen har faktiskt tillkommit av en ordförvrängning av vårfrudagen (annat namn på Marie bebådelsedag som firas den 25 mars).

Tillagning:
Smält smör i en kastrull. Blanda vetemjöl och bakpulver i en lagom stor skål. Därefter tillsätter du mjölken och vispar till att du får en jämn och fin våffelsmet. Slutligen tillsätt vatten och det svalnade smöret till smeten.

Se till så ditt våffeljärn är varmt. Pensla med lite smör före första omgången våfflor. Nu är det bara att grädda. Servera med glass eller vispad grädde samt sylt.

Tips: dessa våfflor kan göras andra dagar än den 25:e mars...

Inskickat av: Nora, Hudiksvall

Efterrätt Kakor

Vetemjöl Bakpulver Mjölk Vatten Smält smör


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept