Endiv- och tonfisksallad
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 20 min
Ingredienser:
- 3 Endiver
- 1 burk Tonfisk
- 1 burk Tomater
- 1 Gul lök
- lite Salt
- en gnutta Peppar
- 1/2 tsk Körvel
- 10 Svarta oliver
- 10 Gröna oliver
Beskrivning:
Sallad är nyttig och enkel mat att tillaga en varm sommardag. Den kan ätas som förrätt eller som huvudrätt.
Tillagning:
Skölj och strimla endiverna. Låt oljan från tonfisken rinna av, men spar den. Häll av och spar spadet från tomaterna. Skär tomaterna i bitar. Blanda endiv, tonfisk och tomater med löken, som skalats och finhackats. Rör ihop tonfiskoljan med 1/2 dl av tomatspadet. Krydda med salt, peppar och körvel. Häll det över salladen. Halvera oliverna och lägg på dem. Servera bröd, smör och öl till.
Inskickat av: Lisa, Halmstad
Endiver Tonfisk Tomater Gul lök Salt Peppar Körvel Svarta oliver Gröna oliver
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept