Skurna mandelskorpor
Antal portioner: 40
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
- 4 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1/2 dl Socker
- 50 g Hackad sötmandel
- 100 g Smör eller margarin
- 1 Ägg
- 1 dl Mjölk
Beskrivning:
Detta är min mormors härliga recept på "riktiga" mandelskorpor. Det är ett mycket enkelt recept och skorporna blir sällan misslyckade.
Tillagning:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i matfettet och finfördela det med mjölet.
Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner det i mjölblandningen. Arbeta hastigt ihop degen. Lägg den i tre längder på en smord plåt. Platta ut dem något och grädda dem i 225 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter.
Dela dem på längden, skär längderna rakt över i 5 cm långa bitar. Lägg snittytorna uppåt på en plåt och rosta dem i 150 graders ugnsvärme tills skorporna fått lite färg och känns spröda.
Inskickat av: Per, Halmstad
Vetemjöl Bakpulver Socker Hackad sötmandel Smör eller margarin Ägg Mjölk
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept