Nyttiga tekakor
Antal portioner: 15
Tillagningstid: 1 1/2 timme
Ingredienser:
- 100 gram Smör eller margarin
- 5 dl Mjölk
- 50 gram Jäst
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Socker
- 2 dl Vetekli
- 1,2 liter Vetemjöl
Beskrivning:
Baka bröd ger så mycket - den härliga känslan att knåda och den ljuvliga doften. Varför inte prova en kväll.
Tillagning:
Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med litet av degspadet. Häll i resten av vätskan och tillsätt salt, socker, vetekli och vetemjöl. Arbeta degen väl
Låt den jäsa till dubbel storlek vilket tar cirka 30 minuter.
Ta upp degen och kavla ut den till en cirka 1 centimeter tjock kaka. Markera med till exempel en tekopp (cirka 10 centimeter i diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga kakorna och låt dem jäsa cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 graders ugnsvärme i cirka 8 minuter.
Inskickat av: Mia, Brunflo
Smör eller margarin Mjölk Jäst Salt Socker Vetekli Vetemjöl
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept