Lisas limpa

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 3 timmar

Ingredienser:

  • 50 gram Jäst
  • 1/2 dl Olja
  • 4 tsk Salt
  • 1 liter Vatten
  • 2,8 liter Grovt lantmjöl

Beskrivning:
Detta är ett härligt, saftigt matbröd som är lättbakat. Det är sällan man misslyckas med baket.

Tillagning:
Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i det. Blanda mjöl, olja och salt. Arbeta degen cirka 5 minuter i assistent. Den blir lös till konsistensen.
Låt jäsa 1 timme. Arbeta ihop degen, använd mer mjöl om den blir alltför kladdig. Forma till 4 limpor och lägg dem på bakplåtspapper i långpannan. Pensla med lite olja. Låt jäsa i ytterligare 1 timme.
Värm ugnen till 275 grader. Grädda limporna en kvart och stäng sedan av ugnen, men låt limporna stå kvar ca 30 minuter till. Pensla med vatten.

Inskickat av: Klara, Enköping

Bröd

Jäst Olja Salt Vatten Grovt lantmjöl


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept