Vegetarisk kålpudding
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 1 1/2 timme
Ingredienser:
- 5 dl Grönsaksblandning (djupfryst)
- 300 gram Vitkål
- 3 Morötter
- 2 st Ägg
- 1/2 msk Vetemjöl
- 1/2 tsk Salt
- 1 krm Peppar
- 3 dl Mjölk
- 2 tsk Kummin
- 1 dl Riven ost
Beskrivning:
Denna vegetariska kålpudding kan också serveras med kassler, bacon eller korv som ett icke-vegetariskt alternativ.
Tillagning:
Fördela grönsakerna i en lätt smord låg ugnssäker form. De djupfrysta grönsakerna behöver inte tinas.
Vispa samman ägg och mjöl. Tillsätt mjölken och smaktillsatserna (salt, peppar och kummin). Häll äggstanningen över grönsakerna.
Strö över osten.
Grädda lådan i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 -40 minuter.
Inskickat av: Peter, Lidköping
Grönsaksblandning (djupfryst) Vitkål Morötter Ägg Vetemjöl Salt Peppar Mjölk Kummin Riven ost
Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)
Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept
Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan
Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept
Kasper's avokadomacka!
ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept
Thai/svensk pastasås
En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept