Gorgonzolafilé

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 4 skivor Oxfilé
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 4 skivor Gorgonzola
  • 2 Purjolökar
  • 100 g Champinjoner
  • 100 g Sockerärter
  • 50 g Rökt skinka
  • 1/2 dl Hackad persilja
  • 2 dl Vispgrädde

Beskrivning:
En underbar festmiddag med oxfilé och gorgonzola.

Tillagning:
Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.
Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och snoppa sockerärterna. Hacka skinkan.
Lägg grönsaker, skinka och persilja i en ugnssäker form. Häll över grädden.
Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek grönsakerna i 10 minuter. Rör om grönsakerna. Lägg på köttet och överst ostskivor.
Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.

Inskickat av: Per, Hofors

Varmrätt

Oxfilé Salt Svartpeppar Gorgonzola Purjolökar Champinjoner Sockerärter Rökt skinka Hackad persilja Vispgrädde


Zavijača med applen/ost (Serbisk pita)

Det här är ett recept på bästa pitan med äpple eller ost jag smakat, och det är ett antal eftersom min släkt är från Serbien. Det här receptet tillägnar jag Ksenija som kommer från en serbisk by i Kroatien. Det är anpassat till produkter tillgängliga i svenska butiker. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept

Italiensk kyckling gratäng med tryffel och parmesan

Härliga italienska smaker i mycket smakrik kombination. Detta var ett experiment i mitt kök som visade sig vara en riktigt hit på tallriken. Läs recept

Kasper's avokadomacka!

ja det är då inget för den som räknar kalorier och sånt... utan för den som vill ha en fet macka men ändå är "nyttig" med avokado! nåt sånt... Läs recept

Thai/svensk pastasås

En super god pastasås med lite sting av thailänsk mat. Lagomstarkt. Läs recept