Purjolök
Potatissallad
Potatissallad är en grundpelare i svensk matlagning, utan potatissalladen vore vi inte de vi är. Här får du ett enkelt grundrecept. Läs recept
Röd fiskbullsgryta
Fiskbullar är ett enkelt sätt att få i sig den nyttiga fisken. Med lite annorlunda tillbehör blir rätten mer spännande. Läs recept
Matjesvinägrett
Att bryna smöret lockar fram en ljuvligt nötig och knäckig smak som matchar sillen perfekt. Skala mandelpotatisen efter kokningen så går den inte sönder. Läs recept
Soppgryta med bruna bönor och korv
Korv är populär mat. Den som älskar bruna bönor blir inte besviken när han bjuds på den här mustiga soppgrytan. Läs recept
Paj med renköttsfyllning
Kokt renkött av rygg kokas och läggs i en god stuvning som sedan fylls i ett pajdegsskal. Riven ost ovanpå ger vacker färg och god smak. Denna rätt tar lite tid att göra men oj så god! Läs recept
Pirog med skinka och kassler
Det här är en mycket spännande rätt som de flesta blir glatt överraskade av att bli serverade. Utmärkt som bjudmat. Läs recept
linssoppa
Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept