Purjolök

Potatissallad

Potatissallad är en grundpelare i svensk matlagning, utan potatissalladen vore vi inte de vi är. Här får du ett enkelt grundrecept. Läs recept

Röd fiskbullsgryta

Fiskbullar är ett enkelt sätt att få i sig den nyttiga fisken. Med lite annorlunda tillbehör blir rätten mer spännande. Läs recept

Matjesvinägrett

Att bryna smöret lockar fram en ljuvligt nötig och knäckig smak som matchar sillen perfekt. Skala mandelpotatisen efter kokningen så går den inte sönder. Läs recept

Soppgryta med bruna bönor och korv

Korv är populär mat. Den som älskar bruna bönor blir inte besviken när han bjuds på den här mustiga soppgrytan. Läs recept

Paj med renköttsfyllning

Kokt renkött av rygg kokas och läggs i en god stuvning som sedan fylls i ett pajdegsskal. Riven ost ovanpå ger vacker färg och god smak. Denna rätt tar lite tid att göra men oj så god! Läs recept

Pirog med skinka och kassler

Det här är en mycket spännande rätt som de flesta blir glatt överraskade av att bli serverade. Utmärkt som bjudmat. Läs recept

linssoppa

Enkelt, går snabbt och GOTT! Läs recept