Svartpeppar
Fläskfilé- och chorizospett
På iberiska halvön steker man vanligtvis chorizon och serverar den ihop med ett frasigt bröd. I detta recept föreslår jag ett fullkornsbröd i kuber som får suga åt sig marinaden och oljan som smälter ut från chorizon under grillningen. Läs recept
Pumpasoppa med ingefära och citron
En len och krämig soppa som serveras med knaperstekt panchetta. Läs recept
Fisksoppa på tomat
Detta är ett av mina favoritrecept på fisksoppa. Går väldigt snabbt att röra till. Tror jag hittat det på ett mjölkpaket. Läs recept
Rårakor
Rårakor och lingon. Finns det något bättre en torsdag? Lätt att laga. Dryck till måste vara iskall mjölk eller öl. Läs recept
Potatissallad
Potatissallad är en grundpelare i svensk matlagning, utan potatissalladen vore vi inte de vi är. Här får du ett enkelt grundrecept. Läs recept
Gorgonzolafilé
En underbar festmiddag med oxfilé och gorgonzola. Läs recept
Burgundisk oxfilé
Den mustiga såsen i det här receptet känns lätt igen från den burgundiska grytan. Läs recept
Franska färsbiffar
Köttfärs är basen i vardagsköket. Vågar man sedan krydda sin färs kan underbara smaker lockas fram. Läs recept
Crepes med ädelost
Crepes kan lagas i god tid före festen. Kom bara ihåg att lägga en remsa smörgåspapper mellan varje nystekt crepe, så går det sedan lätt att ta isär dem när de ska fyllas. Den här rätten kan serveras som förrätt men också som vickningsrätt. Läs recept
Rotfruktspytt
Den här rotfruktspytten passar mycket bra till stekt eller grillat kött. För den som vill äta vegetariskt går det bra att utesluta sidfläsket. Läs recept